Здравейте, някой ще ми каже ли къде се намира алармата на ГТВ-то и как мога да я дезактивирам, освен с ключето за алармата, тъй като го нямам. До днес си мислех, че нямам аларма, че е махната, но акумулатора ми падна и тъй като не намерих кабели, реших да сменя акумулатора и да запаля с друг. Но като закачих другия акумулатор и писна една аларма...ужас и не можах пак да запаля, тъй като явно алармата блокира запалването. Явно се е активирала след като съм разкачила клемите и са се нулирали датчиците. Сега се налага да махна алармата, но н е знам как, някъде под скорустния лост ли е или на друго място?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с алармата
Collapse
X
-
Оригинални аларми по наще таратайки май няма. Повечето ги монтират при таблото с бушоните под волана. Мисля ще ти трябва някой алармаджия да я махне.Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеОригиналната аларма (ако я има) се намира под/зад левия фар. И на нея има ключалка за изключване.sigpicZaRiBeNa FeNkA
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеОригинални аларми по наще таратайки май няма. Повечето ги монтират при таблото с бушоните под волана. Мисля ще ти трябва някой алармаджия да я махне.gtv 2.0t.s.
Comment
-
Не знаех ,че има такова чудо
hell_cat за всеки случай погледни под волана дали няма афтър маркет аларма.Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от hell_cat Покажи съобщение........ Та идеята ми беше как мога по друг начин да я изключа...да драпна кабелите или нещо такова...ако някой ги знае каде са на оригиналната.
По начина на задаване на въпроса, съдя че няма да се справиш сама..., така че по-добре викни някой колега да я изключи.
П.П. "колега" имам предвид не шофьор а ел.техник.
Успех.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Дай ми ако обичаш, годината на производство на колата и модела на фабричната аларма която ти е монтирана. Би трябвало да ти е записана някъде в документите, оунър мануала наример и да представлява нещо от рода на META system M99t.
Предварително мога да те посъветвам да извършиш следната процедура (ако си сигурна, че ти е оригинална (сток) алармата):
Задръж бутона за заклчване за 80 секунди и го освободи. Изчакай докато лед светлината на дистанционното изгасне. Това би трябвало да дезактивира алармата. Ако сработи метода, използвай го и за активиране на лармата. И още нещо, ако алармата ти е оригинална, тя не е монтирана под фара, иам предвид модула на алрмата не сирената, а е монтирана зад таблото вътре в купето. Казвам ти го за да се ориентира по-лесно колегата "алармаджия" ако се наложи.Last edited by leshoiad; d.m.y г., 23:07.
Comment
Comment